Registratie

Geregistreerde


Bronvermelding

Nationaal Archief te (Japan), Internerings­kaarten
Min. van Binnenl. Zaken: Stamboekgegevens KNIL-militairen met Japanse Interneringskaarten 1942-1996, (Japan), archief 2.10.50.03, inventaris­num­mer 418


Bovenstaande gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 14 januari 2013.Webadres

  • https://www.openarch.nl/show.php?archive=ghn&identifier=8160627e-347b-4eb5-8459-10d58a8d1716Commentaar

Op dinsdag 6 februari schreef K. Reineking:

Goede morgen.
Een opmerking omtrent Willem Frederik Barbilion en zijn Japanse interneringskaart. Ondergetekende doet al enige jaren onderzoek naar de familie Barbillion, Barbilion, Barbeljon en Barbillon en eigenlijk alles wat daar op lijkt. Deze familie kenmerkt zich door de vele verschrijvingen. Bewust of onbewust. Op de bewuste kaart staat ene Willem Frederik Barbilion. Zijn geboortedatum zou zijn 19 september. Dat klopt precies, hij is geboren in Den Haag als zoon van Martinus Jozeph Barbilion, die zelf als Martinus Joseph Barbilion is geboren in Zutphen op 07-11-1867. Op de interneringskaart staan echter een verkeerde vader en moeder.
Ik hang de theorie aan dat ook hier een fout is gemaakt. Er waren al Barbillions in Indonesie, W.s nakomelingen van ene Martin Barbillion die is overleden aldaar in 1880 omtrent. Deze Martin Barbillion is geboren in 1851 te Doesburg. De familie Barbilion in Zutphen en de familie Barbillion in Doesburg zijn gewoon broers van elkaar, dit is identiek aan eenfamilieverhaal. Over de genoemde Martin Barbillion van 1851 heb ik al eens een opmerking gestuurd naar jullie en kreeg toen het antwoord dat de vraag was doorgespeeld en dat ze zo spoedig mogelijk contact zouden opnemen. Tot op heden is dat niet gebeurd! Kortom mijns inziens is Willem Frederik Barbilion van de interneringskaart. * 19-09-1908 te den Haag. een zoon van Martinus Jozeph Barbilion en Frederika Pieternella Pfeijffer. x 27-03-1903. Den Haag.
mvg Klaas Reineking. Burchtweg 5 Haren. 9752 TM.

Op donderdag 5 april schreef Irene Iversen:

Hi Klaas,
I tried to read your comment, although I don't speak Dutch ;)
I was also irritated, that Willems fathers name was written as Henri Richard, although his fathers name is Martinus Joseph. My theory is, that it is Henri Reinhard Schwencke, his stepfather, who Frederiks Pieternella married in 1923 after her first husbands death in 1917.
Kind regards,
IreneScan

Scan
Klik op de afbeelding om de scan van deze akte bij GaHetNa in te zien of bezoek de website.

Uit de volkstelling van

had inwoners.

Meer informatie  

Publiceer uw stamboom en zoek uw voorouders op Genealogie Online!
https://www.genealogieonline.nl/