Indexeren » Invulinstructie


Tips


Toetsenbord gebruik

Met de Tab en Spatiebalk kunt u indexeren zonder gebruik te maken van de muis, dit scheelt veel tijd! Het veld waar u mee bezig bent wordt gemarkeerd met een grijze schaduw. Na het invullen van het veld waar u in staat komt u in het volgende veld door op de Tab toets te drukken. Wordt het veld waar u net was roze dan is de waarde niet goed, ga dan terug naar dit veld met door Shift en Tab gelijktijdig in te drukken.

Is de waarde van het veld gelijk aan het veld erboven, voer dan een " (aanhalingsteken) in en druk op de Tab toets, de waarde van het veld erboven wordt nu overnomen.

Heeft u het laatste veld op de regel ingevuld en u drukt op de Tab toets dan komt u op de Extra regel knop. Als u deze wilt indrukken druk dan de Spatiebalk in, er wordt een extra regel gemaakt en de cursor wordt automatisch verplaatst naar het eerste veld in de nieuwe regel.

Wilt u geen extra regel, maar bent u klaar, druk dan nogmaals op de Tab toets - de Opslaan knop wordt nu gemarkeerd - en druk dan op de Spatiebalk. Uw resultaten worden nu opgeslagen en een nieuwe akte wordt opgehaald om te indexeren, de cursor staat weer automatisch in het eerste veld.

Keyboard usage: Tab + Space


Samen voor kwaliteit!

Om de kwaliteit van de uiteindelijke index te waarborgen wordt elke scan twee maal geïndexeerd (door verschillende personen). Als de invoer van twee personen overeenkomen dan betekent dit dat het hoogstwaarschijnlijk goed is ingevoerd (de kans dan twee willekeurige personen dezelfde fout maken is erg klein. Als de invoer van twee personen niet overeenkomt wordt de scan voor een derde maal te indexering aangeboden. Als er bij deze 3 setjes van invoer nog niet genoeg overeenkomsten zijn gevonden dan wordt de invoer aangeboden aan een redacteur die beslist wat de goede invoer is of die alle invoer kenmerkt als niet goed, waarna de scans opnieuw geïndexeerd moeten worden.

Publiceer uw stamboom en zoek uw voorouders op Genealogie Online!
https://www.genealogieonline.nl/