Indexeren » Overzicht projecten

Wilt u meer gegevens zien op Open Archieven?
Help mee met het indexeren van bronnen die nog niet geïndexeerd zijn!


Gezinskaarten Delft (1909-1938) » Archief Delft » 26,683 scans

Van de voorkant van de gezinskaart wordt de voor- en achternaam en geboorte­datum en -plaats geïndexeerd. Er is reeds 66,208 keer een gezinskaart geïndexeerd (dit kan voor de 1e keer zijn of voor de 2e keer ter controle). Er zijn reeds 26,413 gezinskaarten (na controle) beschikbaar op Open Archieven en als CSV bestand.

Woningkaarten Nijmegen (1920-1946) » Regionaal Archief Nijmegen » 59,667 scans

Van de woningkaart wordt de voor- en achternaam geïndexeerd. Er zijn scans van de voor- èn achterkant, er kunnen dus kaarten tussen zitten zonder informatie! Er is reeds 29,077 keer een woningkaart geïndexeerd of als 'leeg' gemarkeerd (dit kan voor de 1e keer zijn of voor de 2e keer ter controle). Er zijn reeds 3,506 gezinskaarten (na controle, inclusief lege kaarten) beschikbaar op Open Archieven en als CSV bestand.

Hoe gaat u te werk?

Lees voor u aan de slag gaat de invulinstructie door!


Uw vorderingen bijhouden?

Als u een handje wilt helpen door scans te indexeren dan kunt u zo aan de slag. U hoeft hiervoor niet in te loggen. Echter, als u wel inlogt dan worden uw vorderingen bijgehouden!Wie krijgt de index?

Uw bijdragen komen beschikbaar als open data (onder een CC0 licentie), dus de archiefinstelling, Open Archieven en wie dan ook kan de index gebruiken en er mooie dingen mee doen!

Find your ancestors and publish your family tree on Genealogy Online via https://www.genealogieonline.nl/en/