Datasets »

Welke gegevens zitten er in deze dataset?

De open data bestaat uit de metadata van 542.187 akten van Nationaal Archief / Rijksarchief Zuid-Holland, met daarop 1.946.983 historische persoonsvermeldingen. Het taartdiagram toont het aantal persoonsvermeldingen per brontype.Hoe kan de dataset gedownload worden?

Harvesting (A2A/XML)

De dataset met metadata van akten van Nationaal Archief / Rijksarchief Zuid-Holland wordt aangeboden als OAI-PMH metadata feed. Deze feed is een implementatie van een OAI-PMH data provider, gebaseerd op OAI-PMH 2.0. De metadata is gestructureerd volgens het Archives 2 All (A2A) model.

De URL's om deze dataset (set = rzh) te harvesten:


Download (linked data)

De dataset kan in Turtle formaat gedownload als gecomprimeerd bestand (.ttl.gz.):


Download (A2A/XML)

De dataset kan in A2A/XML formaat gedownload als gecomprimeerd bestand (.tar.gz):


Download (CSV)

De dataset kan in delen in CSV formaat worden gedownload als gecomprimeerd bestand (.csv.zip):


Licentie

Creative Commons LicenseDeze dataset wordt door Open Archieven aangeboden onder onder een Creative Commons 0-licentie (Public Domain Dedication). Dit betekent dat u het werk kunt kopiëren, wijzigen, distribueren en uitvoeren, zelfs voor commerciële doeleinden, allemaal zonder toestemming te vragen. Het wordt op prijs gesteld als u contact opneemt met Open Archieven als u deze dataset gebruikt, misschien kunnen we nog meer voor elkaar betekenen!

De dataset kan URL's bevatten naar afbeeldingen en afbeeldingen van kijkers van derden, de CC0-licentie heeft geen betrekking op die items! Kijk op de website van het betreffende archief welke licentie aan dat materiaal is gekoppeld.

Voor vragen en opmerkingen over deze dataset kunt u contact opnemen met Open Archieven.

Zoek uw voorouders en publiceer uw stamboom op Genealogie Online via https://www.genealogieonline.nl/