Datasets »

Welke gegevens zitten er in deze dataset?

De dataset bestaat uit de metadata van 63.967 akten van Koninklijke Bibliotheek, met daarop 84.248 historische persoonsvermeldingen. Het taartdiagram toont het aantal persoonsvermeldingen per brontype.Hoe kan de dataset gedownload worden?

Harvesting (A2A/XML)

De dataset met metadata van akten van Koninklijke Bibliotheek wordt aangeboden als OAI-PMH metadata feed. Deze feed is een implementatie van een OAI-PMH data provider, gebaseerd op OAI-PMH 2.0. De metadata is gestructureerd volgens het Archives 2 All (A2A) model.

De URL's om deze dataset (set = kbd) te harvesten:


Licentie

Deze dataset wordt door Open Archieven aangeboden onder onder een Creative Commons 0-licentie (Public Domain Dedication). Dit betekent dat u het werk kunt kopiëren, wijzigen, distribueren en uitvoeren, zelfs voor commerciële doeleinden, allemaal zonder toestemming te vragen. Het wordt op prijs gesteld als u contact opneemt met Open Archieven als u deze dataset gebruikt, misschien kunnen we nog meer voor elkaar betekenen!

De dataset kan URL's bevatten naar afbeeldingen en afbeeldingen van kijkers van derden, de CC0-licentie heeft geen betrekking op die items! Kijk op de website van het betreffende archief welke licentie aan dat materiaal is gekoppeld.

Voor vragen en opmerkingen over deze dataset kunt u contact opnemen met Open Archieven.

Zoek uw voorouders en publiceer uw stamboom op Genealogie Online via https://www.genealogieonline.nl/